LA SUBTERRÁNEA

La SubTerránea és una companyia de teatre resident a València, formada per Lucía Abellán, Ester Martínez i Lucía Sáez. Després d’estrenar el seu primer espectacle, Pussy Koan (abril, 2014), entren a formar part del projecte de Residències de la sala Espacio Inestable. En aquest marc naix Finisterre o vèncer al Chupacabras (abril, 2015), que, estrenen com work in progress, i va passar a ser un nou projecte sota el nom de Martigala (febrer, 2016). Aquest mateix any tornen a ser seleccionades en els Graners de Creació de Espacio Inestable, i, com a resultat, presenten Maleïda Tardor (desembre, 2016), finalment, estrenada al març de 2017. A més, han participat en el festival Russafa Escènica (2016 ) amb la creació d’una peça breu, El 10 % de Urbach Wiethe.  En 2018 estrenen Ser Visibles en el marc del Festival 10 Sentidos.

Han mostrat el seu treball en sales com a Espacio Inestable, Teatro Circulo, Sala Ultramar i Sala OFF, Teatre Principal de Requena… Així mateix, han participat en el Festival Estrenate (CICUS, Sevilla), Reclam (Castelló),  Escènia 2016 (Foios), Mostra de Teatre d’Alcoi, Tercera Setmana (València i Castelló) i Mostra d’Autors Contemporanis (Alacant).

Han sigut guardonades en Escènia 2016 amb el Primer Premi del Jurat i el Premi Esment Especial del Públic per Martingala. Amb el Premi Punto G al Millor Espectacle de 2017 a València per Maleïda Tardor;  Finalistes als Premis Max 2018 en les categories Millor Obra Revelació i Millor Autoria Revelació. També en 2018 van ser nominades als Premis de la Critica Valenciana per la seua obra Martingala.

Les seues obres Martingala i Maleïda Tardor han sigut publicades per Alupa Editorial.

La SubTerráneaa aborda les seues propostes des de la creació col·lectiva. Definir el seu treball és parlar de recerca constant de noves dramatúrgies i llenguatges escènics, així com de compromís social i estètic. Els seus espectacles contemplen a parts iguals la reflexió, la poesia  i l’humor.

www.lasubterranea.es 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s