EL BALL DE SANT VITO

Titellaires

El ball de sant Vito és una companyia de teatre de la Ribera del Xúquer que centra el seu treball en explorar les possibilitats expressives dels titelles i la seua combinació amb el teatre d’actors i la música en directe.

Amb un nom que reflexa inquietud, necessitat de moviment, comencen l’any 2001 abocant-se al carrer, amb espectacles basats en l’agitació, l’humor i les arrels culturals. A poc a poc van introduint el teatre d’objectes fins que a partir de l’any 2013 centren en eixe àmbit les seues creacions.

Després d´investigar en la tradició titellaire valenciana creen La terra dels babaus, un espectacle de titella de guant on reviuen a Mingo, un titella protagonista famós al s. XIX al País Valencià i que havia caigut en l’oblit. Un espectacle amb el qual han realitzat ja més de 200 funcions en teatres i festivals de titelles.

En El rei Mides i les metamorfosis reaprofiten deixalles i objectes trencats per adaptar al llenguatge dels titelles el llibre Les metamorfosis del poeta romà Ovidi Nasó, parlant de la transformació com a motor de l’univers. L’espectacle no ha parat de girar des de que es va estrenar i va ser seleccionat en el Circuito de la Red de Teatros Alternativos 2021.

Gori gori és la seua última creació, en la qual tornen a emprar el titella de guant i el seu protagonista Mingo. És un espectacle centrat en l’estima pels més majors, les emocions, la vida i la mort. Està representat en un teatret innovador dins la tècnica dels titelles de guant i, com venen fent des dels seus inicis, acompanyat de música en directe.

És amb aquest espectacle que enceten la internacionalització de la companyia, amb la seua presència a festivals europeus.

El ball de sant Vito es una compañía de teatro de la Ribera del Xúquer que centra su trabajo al explorar las posibilidades expresivas de los títeres y su combinación con el teatro de actores y la música en directo.

Con un nombre que refleja inquietud, necesidad de movimiento, empiezan en 2001 dedicándose a la calle, con espectáculos basados en la agitación, el humor y las raíces culturales. Poco a poco van introduciendo el teatro de objetos hasta que a partir del año 2013 centran en ese ámbito sus creaciones.

Después de investigar en la tradición titiritera valenciana crean El país de babia, un espectáculo de títere de guante donde reviven a Mingo, un títere protagonista famoso al s. XIX en el País Valenciano y que había caído en el olvido. Un espectáculo con el que han realizado ya más de 200 funciones en teatros y festivales de títeres.

En El rey Midas y las metamorfosis reutilizan desechos y objetos rotos para adaptar al lenguaje de los títeres el libro Las metamorfosis del poeta romano Ovidio Nasón, hablando de la transformación como motor del universo. El espectáculo no ha parado de girar desde su estreno y fue seleccionado en el Circuito de la Red de Teatros Alternativos 2021.

Gori gori es su última creación, en la que vuelven a emplear el títere de guante y su protagonista Mingo. Es un espectáculo centrado en la estima por los más mayores, las emociones, la vida y la muerte. Está representado en un teatrillo innovador dentro de la técnica de los títeres de guante y, como vienen haciendo desde sus inicios, acompañado de música en directo.

Es con este espectáculo que comienzan la internacionalización de la compañía, con su presencia en festivales europeos.

https://www.elballdesantvito.com/

YouTubeInstagramFacebookTwitter

Cucafera, Mingo i Xavi

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s